Sadece tek bir malzemeyle ekstra kabarık pankekler elde edebilirsiniz. Hamuru, kabartma tozu gibi geleneksel malzemelerle çırpmanın pankekleri kabarık hale getireceğini düşünseniz de her zaman en iyi sonucu alamayabilirsiniz.
New Jersey'de The Greeks Diner adlı bir restoran işleten Amerikalı şef John Koutsouris, muhteşem pankekin sırrını verdi. Özellikle puf puf olan ve kabarık bir görünüme kavuşan pankekler için ihtiyacınız olan tek şey biraz maden suyu!
PUF PUF OLAN BİR PANKEK
Ünlü şef, yaptığı açıklamada sadece su eklemenin yeterince kabarma sağlamadığını dile getirdi. Maden suyu içerisindeki doğal yapı ile daha kabarık ve daha yumuşak bir his veren pankek için ideal malzeme haline geldiğini belirtti.
Pankek karışımına maden suyunu ekledikten sonra küçük hava kabarcıklarının ortaya çıktığını göreceksiniz. Hamurun içinde yeterince hava boşluğu oluşturan maden suyu, pişirilme esnasında daha da genişleyerek puf puf olmuş bir pankek ortaya çıkarıyor.
Fakat buradaki bir diğer dikkat edilmesi nokta; maden suyunun soğuk olmasıdır. Çünkü oda sıcaklığındaki maden suyunda daha az kabarcık bulunuyor. Buradaki tek yapmanız gereken şey, hazırladığınız pankek hamuruna normal su yerine birkaç yemek kaşığı maden suyu eklemek olacak.