Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Bozulma riskini bitiren o yöntem! Yaz-kış en lezzetli konserveyi yiyeceksiniz...

Bozulma riskini bitiren o yöntem! Yaz-kış en lezzetli konserveyi yiyeceksiniz...

Yaz aylarında birbirinden lezzetli besinleri tüketmek için deneyebileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Özellikle konserveler, hem pratik bir şekilde dakikalar içinde hazır hale gelebilen yemekler hem de yaz kış yenilebilen meyve-sebzeler için en iyi yöntemlerden biri. Fakat hiç bozulmayacak konserveler için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunuyor.

Giriş Tarihi: 20.08.2023 16:39
ABONE OL
Bozulma riskini bitiren o yöntem! Yaz-kış en lezzetli konserveyi yiyeceksiniz...

Konserve hazırlamak, hemen her evin vazgeçilmez yaz sonu rutinleri arasında yer alıyor. İsterseniz taze fasulye, ister barbunya veya bamya… Tüm bunların yanı sıra en sık tüketilen ise; her daim lezzetli yaz domatesleri! Bu lezzetlerin her birine en iyi şekilde ulaşmak için zamanında taze ve olgunlaşmış ürünleri konserveleyebilirsiniz. Peki konserve yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı…

MALZEME KALİTESİ

Kaliteli ve taze sebze ve meyve kullanmaya özen göstermek, her zaman en lezzetli konservelere ulaşmanın en iyi yolları arasında yer alıyor. Bozulmamış, olgun ve lezzetli meyveler/sebzeler konserve yaparken daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

STERİLİZASYON

Kullanacağınız cam kavanozları ve kapakları mutlaka sterilize edin. Aksi takdirde gelişebilecek bakteriler, konservelerinizin yalnızca bozulmasına değil, aynı zamanda zehirlenmelere de yol açabilir. Bunun için kaynar su banyosu veya fırın yöntemini kullanabilirsiniz. Bu adım, ürünlerinizin sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlar.

ŞEKER VE TUZ ORANINI DOĞRU AYARLAYIN

Gerekliyse, meyve konservelemelerinde az miktarda şeker eklemek lezzeti artırabilir. Tuz da bazı sebze konservelemelerinde tatların belirginleşmesine yardımcı olabilir. Konservenin daha dayanıklı olması için 1 litreye ortalama bir yemek kaşığını geçmeyecek şekilde tuz koyulmasına dikkat edilmeli. Böylece konservelerin daha uzun süre dayanması da mümkün hale gelir.

İÇERİDE KALAN HAVA BOŞLUĞUNA DİKKAT!

Doldurduğunuz kavanozun içinde fazla hava boşluğu kalmamasına dikkat edin. Bu, ürünlerin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Ürünlerin havayla teması kesilerek bozulma riskinin önüne geçebilirsiniz.

KAPAKLARIN SAĞLAM OLDUĞUNA DİKKAT EDİN

Kapakları sıkıca kapatın ve kapatma yerinin düzgün bir şekilde oturduğundan emin olun. Böylece konservelerin, dış etkenlerin içeri temas etmesi engellenir. Aksi takdirde, "atan kapaklar" sonucunda besinlerde bakteri gelişimi gözlenebilir.

ÜRÜNLERİ MUTLAKA YETERLİ ORANDA PİŞİRİN

Konserve işlemi, içerideki mikroorganizmaların öldüğü ve ürünlerin dayanıklılığının arttığı bir süreçtir. Dolayısıyla ürünlerinizin yeterince piştiğinden emin olun.

KAVANOZLARI SOĞUTUN

Konserve işleminden sonra kavanozları hemen hareket ettirmeyin. Ürünlerin oda sıcaklığına soğumasını sağlayın. Böylece kavanozlardaki basıncın dengelenmesini sağlayabilirsiniz.

KONSERVELERİ SAKLADIĞINIZ YERİ İYİ SEÇİN

Konservelediğiniz ürünleri serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde saklayın. Böylece, ürünleriniz çok daha uzun süre dayanabilir.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın