Fransız mutfağından tüm dünyaya yayılan bir teknikten söz edileceği zaman "Benmari usulü çikolata eritme nasıl yapılır?" sorusuyla karşılaşılır. Dolayısıyla "Benmari usulü çikolata nasıl eritilir, hangi çikolata kullanılır?" diyen kişilere doğru adımları takip etmeleri önerilebilir. Böylelikle "Eritilen çikolatanın donmaması için ne yapılır?" sorusunun yanıtlarına ulaşılmış olacaktır. Çünkü "Çikolata sosu neden sertleşir?" sorusu, genelde benmari tekniğinin uygulanması sırasında yapılan hatalarla ilişkilidir.
Benmari, Fransız mutfağına özgü bir teknik olsa da pek çok ülkede kullanılır. Bu teknik kullanılarak çikolata ya da peynir gibi gıdalar eritilebilir. Ancak benmari tekniğinin özellikle çikolata eritmek için sıklıkla kullanıldığı söylenebilir. Çünkü benmari usulü çikolata eritme, pek çok tatlı tarifinin hazırlanması ya da süslenmesi için kolaylık sağlar. Bu bağlamda yaygın olarak araştırılan "Benmari usulü çikolata nasıl eritilir?" sorusunun detaylı bir şekilde yanıtlanmasında fayda vardır. Benmari usulü çikolata eritme işlemi için takip edilmesi gereken adımlar şu şekildedir;
Benmari usulü çikolata eritme işleminin aşamaları gibi bu teknik uygulanırken hangi çikolata çeşidinin tercih edilmesi gerektiği de sıklıkla araştırılır. Dolayısıyla bu teknikle pastacılık sosu hazırlanırken pul, damla ya da kuvertür çikolata çeşitlerinin kullanılabildiği söylenmelidir. Ayrıca benmari usulü eritmede beyaz, bitter ya da sütlü çikolata çeşitleri tercih edilebilir. Ancak bu teknik uygulanırken dikkat edilmesi önerilen nokta, çikolataların parçalar halinde ya da rendelenerek kullanılmasının kolaylık sağladığının unutulmamasıdır.
Benmari tekniğiyle hazırlanan bir çikolata sosu, kısa süre içerisinde kullanılmadığı takdirde donmaya başlar. Dolayısıyla hazırlanan ürünün kullanılamaz hale gelmemesi için "Çikolata sosu neden sertleşir?" sorusuna yanıt verilmesi gerekir. Benmari usulü çikolata eritme işleminin en önemli aşamalarından biri, cam kaba altındaki suyun değmemesine dikkat edilmesidir. Aksi takdirde çelik tenceredeki su, çikolataların bulunduğu cam kaba temas edebilir veya çikolatalara sıçrayabilir. Bu da çikolata sosunun daha kısa sürede donmasına ve sertleşmesine yol açar. Ancak eritilen çikolatalara suyun temas etmemesinin sağlanması ve karıştırma işleminin ihmal edilmemesi, hazırlanan sosun donmasını ya da sertleşmesini önler.