İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yapımı son derece pratik ve bir o kadar da lezzetli üç tarif hazırladım. Ani gelen misafirler için bire bir olan bu menüyü denemenizi öneririm. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
KIRMIZI PATATES PÜRESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz. Yağ ve salçayı kavuruyoruz. Üzerine ezilmiş patatesleri ekleyip baharatları ilave ediyoruz. İyice karıştırarak özleşmesini sağlıyoruz.
ÇİKOLATALI ÇITIR
MALZEMELER
YAPILIŞI: Üç adet baklava yufkasının ortasına eritilmiş tereyağı sürüp üst üste seriyoruz. Yufkanın ortasına kahvaltılık çikolata sürüp, kenarlarını karşılıklı kare olacak şekilde kapatıyoruz. Yufkaları tavaya alıp arkalı önlü pişiriyoruz, üzerine tereyağı sürüyoruz. İsteğe bağlı olarak fıstık ya da ceviz ile süsleyip servis ediyoruz.
SEBZELİ KÖFTE
MALZEMELER
KÖFTE İÇİN: