Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Güncel Haberleri Yiyen bir daha vazgeçemiyor! Anadolu’nun efsane tatlısı cevizli sucuk tarifi!

Yiyen bir daha vazgeçemiyor! Anadolu’nun efsane tatlısı cevizli sucuk tarifi!

Hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı arayanlara ilaç gibi gelecek olan cevizli sucuk, içeriğindeki doğal malzemelerle hazırlanıyor. Anadolu'nun mirası bu enfes tatlıyı evde hazırlamanın yollarını İdil Çimrin anlattı...

İDİL AÇIKALIN
İDİL AÇIKALIN
Giriş Tarihi: 21.04.2025 11:24
ABONE OL
YİYEN BİR DAHA VAZGEÇEMİYOR! ANADOLU’NUN EFSANE TATLISI CEVİZLİ SUCUK TARİFİ!
Anadolu tatlı kültürünün önemli bir öğesi olan cevizli sucuk; köme, orcik veya pekmezli sucuk adlarıyla anılan ve hemen her bölgede üretilen bir tatlıdır. Cevizli sucuğun yapımını, ipe dizilmiş cevizin kaynatılmış şıraya batırıldıktan sonra asılarak kurutulması olarak özetleyebiliriz. Burada söz konusu olan şıra, kaynamış pekmez, üzüm veya dut suyudur. Cevizli sucuğun kalınlığı ise şıraya batırma miktarına göre değişir.



BEYAZ CEVİZLİ SUCUK
MALZEMELER

Yorgan ipi
1 kilo ceviz
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
3 litre su
1.5 kilo pekmez
YAPILIŞI: Önce cevizleri hazırlayalım. Bir cevizi bıçak yardımı ile dörde bölelim. Sonra yorgan ipinden yaklaşık bir metre kadar kesip iğneye takalım. Daha sonra cevizler bitene kadar, tek tek iplere dizelim. Geniş bir tencerenin içine pekmez ve suyu alalım.
Sonra bir kase kadar bu karışımdan alıp kenara bırakalım. Tenceremizi ocağa koyup kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Sonra bir kase olarak ayırdığımız harcın içine nişastayı koyup eritelim. Sonra ağır ağır dökerek tencereye ilave edelim. Şekeri de koyup karıştırarak pişirelim.
Muhallebi kıvamına geldiğinde hazır demektir. Sonra hazırladığımız cevizleri içine bastırıp çekelim, sonra da asalım. 5-6 günde olur.



EV YAPIMI CEVİZLİ SUCUK
MALZEMELER

3 su bardağı pekmez
Yarım kg. ceviz içi
4 su bardağı su
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
YAPILIŞI: Pekmezi ve suyu bir tencereye koyun. Karışımdan 1 su bardağı kadar alın ve bir kabın içinde un ve nişasta ekleyerek, topak olmayacak şekilde çırpın. Sonra kaynayan pekmezli suyun içine şekeri dökün ve unlu nişastalı karışımı yavaş yavaş tahta kaşıkla ilave edin. Kaynayınca altını kapatın ve yorgan ipliğine dizdiğiniz cevizleri, tencereye batırıp çıkartın ve asın.



ÜZÜM SUYU İLE CEVİZLİ SUCUK
MALZEMELER

4 kilo üzüm suyu
500 gram katı ayran
3 yemek kaşığı nişasta
14 yemek kaşığı tepeleme un
1 çimdik tuz
YAPILIŞI: Üzüm tanelerini yıkayıp ayıklayın, süzün ve blender'da çekip tülbentten geçirin. Çıkan suyu tencereye aktarıp ocağa koyun. Ayrana unu ve nişastayı ekleyip mikserle çırpın. Topaklanmaması için üzüm suyunu süzerek ekleyin ve sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. En az 20 dakika pişirin. Hazırladığınız cevizli sucukları birer birer üzüm suyuna batırın ve uygun bir yere asın.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın