Bunun nedeni, biz yürüdükçe omurgamızdaki ve dizlerimizdeki kıkırdağın sıkışması ve genellikle gün boyunca yerçekiminin etkilerini yaşamamızdır, bu yüzden gün içerisinde biraz küçülürüz.
2017'de yapılan bir araştırmaya göre, bir kişi yataktan kalktığında aynı akşam tekrar yattığından ortalama 1 cm ile 3 cm arasında daha uzundur.
"GARİP, DEĞİL Mİ?"
Uzaya seyahat eden astronotlar için daha da tuhaf. Açıkçası, uzaydayken, artık bizim dünyada deneyimlediğimiz aynı yerçekimi seviyelerine maruz kalmıyorlar. Bu, kıkırdağın rahatlamak ve genişlemek için bolca zamanı olduğu anlamına geliypr. Bu da geri dönen uzay yolcularının genellikle gittiklerinden birkaç santim daha uzun olmasını sağlıyor.
Sabahları akşama göre daha az kilo almanızın sebebine gelince, bu oldukça basit. İlk iş olarak tartıya bastıysanız ve birkaç kilo verdiğinizi fark ettiğinizde şok olduysanız, yatmadan önce tekrar tartıldığınızı fark ettiğinizde daha da şok olabilirsiniz. Bunun nedeni, her zaman biraz susuz uyanmamızdır ve gece boyunca terleme yoluyla kaybedilen su miktarı bu farkı ortaya çıkarıyor.
"METABOLİZMA UYURKEN DE AKTİF"
Adil olmak gerekirse, yatmadan önce bol su içerek bunu durdurabilirsiniz, ama dikkatli olun. Çünkü kendinizi daha sık tuvalete gitmek için uyanırken bulabilirsiniz. Bunun da ötesinde, vücudun metabolizması biz uyurken fazla mesai yapar, nefes almamızı ve ısı üretmemizi sağlamak için kalorileri yakar. Yani mide boş olabilir ve biraz su kaybetmiş olabilirsiniz, bu da ilk iş olarak tartıya basarsanız kendiniz hakkında oldukça iyi hissedeceğiniz anlamına gelir.
Bununla birlikte, tartıların ne söylediği konusunda endişelenmelisiniz, çünkü gün boyunca dalgalanıyor ve değişiyor. Bunun da ötesinde, ağırlık ve boy sadece sayılardan ibaret. Bu nedenle bu rakamların size hükmetmesine izin vermemelisiniz.