Dermatolog Dr. Lian Mack, "Çoğu insanın yaşlandıkça seyrek kaşlara sahip olacağı doğrudur" dedi. "Yaşla birlikte kaş kıl kökleri yaşlanır ve genellikle daha ince, daha ince kıllar üretir."
40'lı yaşlardan sonra östrojen veya testosteron hormonlarının seviyeleri düşmeye başlar. Bununla birlikte saçların incelmesi ve saç dökülmesi de gözlemlenebilir. Saçınızın yaşlanmaya karşı verdiği doğal tepkinin yanı sıra, diğer bazı faktörler de kaşlarınızın incelmesine neden olabilir. Dr. Mack, "Yaş, bazı tedaviler, tiroid hastalığı, hormonal dalgalanmalar veya dengesiz beslenme ile ilgili de olabilir" dedi.
KAŞLARINIZ NEDEN YAŞLANDIKÇA İNCELENİR?
Dermatolog Dr. Ife Rodney, doğal yaşlanma sürecinin saç büyüme döngüsünü etkilediğini söyledi. Bu kaş yoğunluğunu ve kalınlığını azaltabilmektedir. Dr. Rodney, "Yaşlanma aynı zamanda saç renginden sorumlu pigment olan melanin üretiminde de azalmaya neden olabilir, bu da kaşların daha açık ve seyrek olmasına neden olabilir" dedi.
Östrojen ve testosteron seviyesindeki düşüş de dahil olmak üzere hormonal değişiklikler soruna katkıda bulunabilir. A vitamini , B7 vitamini (biyotin), çinko ve demir gibi besin eksiklikleri saç büyümesini yavaşlatabilir. Tiroid hastalığı kaş dökülmesine ve egzama veya sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına yol açabilir veya otoimmün hastalık alopesi Areata kaşlarınızı etkileyebilir.
Genetik de kaş dökülmesinde rol oynamaktadır. Dr. Mack, sahip olduğunuz kıl kökü sayısının ve kaş kalınlığınızın genetik olarak önceden belirlendiğini söyledi. "Bir kişinin daha az kaş kılı varsa, biyolojik olarak doğuştan daha fazla kılı olan ve benzer yaşta olan bir kişiye göre daha hızlı kıl kaybediyormuş gibi görünebilir" diye açıkladı.
Dr. Rodney, eğer genetik saç dökülmesine yatkınsanız kaşlarda incelme yaşama ihtimalinizin daha yüksek olabileceğini söyledi.
KAŞLARIN İNCELMESİ NASIL YAVAŞLATILIR?
Kaşlarınızın ince göründüğünü zaten fark ettiyseniz dermatologlar, süreci yavaşlatmak için deneyebileceğiniz birkaç şey olduğunu söylüyor: