Güneş yanığı, güneşe çok fazla maruz kalmanın veya güneşe eşdeğer bir maddenin sonucudur. En çok güneş ışınlarının en güçlü olduğu yaz aylarında görülür. belirtileri arasında ciltte kızarıklık ve ağrı bulunur. Yaklaşık 4-7 gün sonra ciltte soyulma meydana gelebilir. Bununla beraber güneş yanığı semptomlarının diğer adı güneş zehirlenmesidir. İşte bu yanığa çare olacak formüllere bir bakalım.
GÜNEŞ ZEHİRLENMESİ
Bu zehirlenme sonucu belirtiler şöyle görülüyor:
Denge bozukluğu Güneş yanığı olmuşsanız, yanık geçene kadar koşudan uzak durun. Susuz kalmamak için bol su, veya meyve suyu için. Aynı zamanda klima veya vantilatör kullanarak evinizi serin tutun. Güneş yanığı için doğal ilaçlar arasında soğuk kompresler ve banyolar, bazı uçucu yağlar ve şifalı bitkiler, belirli gıdalar bu yanıktan ve acısından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
YULAF EZMESİ VE KARBONAT
Yulaf ezmesini banyoda bir süre bekletin. Sonra güneş yanığının üzerine sürün. Özellikle güneşten yanmış, kaşıntılı ciltler için yararlı olacaktır. Soğuk suyla dolu bir küvete birkaç yemek kaşığı kabartma tozu atmak ve yaklaşık 15 ila 20 dakika ıslatmak güneşin zararını en aza indirmeye yardımcı olur.
SOĞUK SU
Güneş yanığı, temel olarak cildin iltihaplanmasıdır. Enflamasyonu tedavi etmenin en kolay yollarından biri, etkilenen bölgeyi soğutmaktır. Ayrıca doğrudan buz uygulamaktan da kaçınmalısınız.
ALOE VERA
Bitkinin içindeki jel, mide rahatsızlığından böbrek enfeksiyonlarına kadar her türlü rahatsızlık için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Jeli doğrudan cilde uygulamak, güneş yanığının acısını anında,yatıştırıcı bir rahatlama sağlar.