Yapılan araştırmalar meyve ve sebzelerin bol miktarda tüketildiğinde diğer bireylere göre sakin, daha mutlu ve enerjik hissettikleri göstermektedir. Karbonhidrat içeriği yüksek tatlılar fazla tüketildiğinde duygu durumunda iyileşme gözlemlenebilirken obezite de beraberinde gelmektedir.
Birey bazı besinleri tükettiğinde veya egzersiz yaptığında kendini daha mutlu ve daha pozitif hissetmektedir. Bazı besinlerin içerdiği serotonin miktarı kişinin o besini tükettiğinde kendini mutlu hissetmesini sağlamaktadır. Beyindeki serotonin sentezi triptofan varlığına bağlıdır. Ceviz, fıstık, badem gibi kabuklu yemişler; kabak ve ayçiçeği çekirdekleri; buğday, pirinç ve mısır gibi tahıllar triptofandan zengindir.
TARÇIN VE SÜT İKİLİSİ BİRLEŞTİĞİNDE...
Kişi mutluluk hormonu salgılansın diye doymuş yağ miktarı yüksek çikolataları ve kalorisi yüksek şerbetli tatlılara sık sık tükettiğinde olası sağlık problemleri mutluluğun önüne geçmektedir.
Bu yüzden sağlıklı tatlı arayışı ortaya çıkmaktadır. Tarçın ve süt ikilisi birleştiğinde diyetlerin vazgeçilmez tatlısı ortaya çıkmaktadır. Serotinin içeriği yüksek süt, triptofandan zengin pirinç ve kan şekerini dengeleyen tarçın üçlüsü bir tatlıda birleşmiştir.
Tarçın polifenoller, kumarin, kalsiyum, krom, bakır, çinko içermektedir. Güçlü bir antioksidan, antibakteriyel, antialerjik etkilere sahiptir. Tarçının içerdiği prosiyadin tip a polimerleri insülin direnci ve diyabet gibi hastalıkların önlenmesinde kullanılabilmektedir.
Sütlacın mutlulukla ilişkisi var. Stresli zamanlarda az kalorili, vitamin ve mineral içeriği yüksek olan sütlacı tüketebilirsiniz.