Havuçlu kek, geleneksel keklere göre daha nemli bir yapıya sahip olduğu için bazıları için yapması zor olabiliyor. Ancak, kek yapmayı kolaylaştıran tarifler arayan ev aşçıları için bu 4 malzemeli tarif mükemmel bir seçenek sunuyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, mutfağınızda fazla ekipman kullanmadan ve fazla bulaşık çıkarmadan tatlı bir atıştırmalık hazırlamak için ideal.
Tarif, sosyal medyada viral hale gelerek çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Kekin temel malzemeleri arasında yumurta ve yağ yerine yoğunlaştırılmış süt kullanılıyor. Uzmanlara göre, bir yumurta yerine ¼ su bardağı tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt kullanmak, bazı tariflerde malzemeleri bağlayarak kekin yapısını oluşturmak için faydalı olabilir.
Ancak, yoğunlaştırılmış sütün oldukça şekerli olduğunu belirten uzmanlar, şeker miktarını buna göre ayarlamanın önemli olduğuna dikkat çekiyorlar.
İlk olarak bir ev bütçesi sayfasında paylaşılan tarif, "hızlı ve kolay" olarak tanımlanıyor. Blog yazarı Practical Parenting'e göre, bu tarife ekstra şeker eklemeye gerek yok, çünkü tatlandırıcı olarak kondanse sütünün içeriğindeki şeker yeterli oluyor.
Bazı tariflerde kondanse süt, geleneksel malzemelere ek olarak kullanılarak havuçlu keke ekstra tatlılık, zenginlik ve sütlü bir lezzet katıyor. Aynı zamanda, kondanse sütü icing (kremalı şekerli kaplama) yapımında da popüler bir bileşen. Sadece tereyağı ekleyerek ipeksi pürüzsüz bir kıvam elde etmek mümkün.
Yapılışı: Öncelikle fırını 180°C'ye ısıtın. Kek kalıbını yağlayın ve taban ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayın. Havuçları soyun, sonra temiz bir mutfak havlusunun yarısına rendeleyin. Havluyu katlayın ve fazla nemi nazikçe sıkarak, havuçları bir karıştırma kabına aktarın. Ardından, unu ve kondanse sütü ekleyin ve her şeyi bir tahta kaşıkla karıştırarak kek hamurunu oluşturun.
Fındık ve kuru üzüm gibi ek malzemeleri de karışıma dahil edin. Her ikisini karıştırmak isterseniz 50'şer gram kullanmanız iyi olur. Malzemeler iyice karıştığında, kek hamurunu hazırladığınız kalıba dökün.
Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve bir süre soğumasını bekleyin. Bu sırada frosting'i hazırlayın. Krem peynirini bir çırpıcı ile çırparak pürüzsüz hale getirin. Yumuşatılmış tereyağını ekleyin ve 30 saniye ila bir dakika kadar çırpın. Limon suyunu sıkın ve ardından pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edin.