Son yılların en popüler mutfak aletlerinden biri olan hava fritözleri, yalnızca ana yemekler için değil, tatlı krizlerini hızlıca bastırmak için de harika bir seçenek. Özellikle küçük porsiyonlu tatlılar yapmak isteyenler için hava fritözü, hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de fırına göre daha pratik bir kullanım sunuyor. Peki kıvamı müthiş ve sadece 7 dakikada hazır olacak bir tarif olduğunu biliyor musunuz? İşte o damak çatlatan o tarif...
Klasik fırınlara göre daha küçük ve hızlı pişirme sağlayan hava fritözleri, özellikle kurabiye gibi küçük porsiyonlu tatlılar için ideal. Peki kurabiyenizi daha yoğun, nemli ve çiğnenebilir hale getirmek ister misiniz? Cevabınız evetse, tek yapmanız gereken hamura esmer şeker eklemek.
Esmer şekerin içinde bulunan melas, kurabiye hamuruna hem daha fazla nem kazandırıyor hem de pişirme esnasında yayılmayı engelleyerek daha kalın ve tok kurabiyeler elde etmenizi sağlıyor.
Üstelik bu sayede hava fritözünüzde daha fazla kurabiye pişirebiliyorsunuz çünkü kurabiyeler yayılmadığı için daha az yer kaplıyor.
Hazırlanışı:
Önce kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, esmer ve beyaz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından badem sütü ve vanilya özünü ekleyin. Kuru malzemeleri bu karışıma ilave edin ve son olarak çikolata parçalarını hamura katın.
Hazırladığınız hamurdan 12 adet eşit boyutta kurabiye topu oluşturun. Hava fritözünüzün sepetini pişirme kağıdı ile kaplayın ve 3-4 kurabiye topunu aralıklı şekilde dizin. 170°C'de yaklaşık 7 dakika pişirin. Piştikten sonra kurabiyeleri sepette 5 dakika kadar dinlendirin, ardından soğuması için tel ızgaraya alın.