Tavuğu, daha uzun süre saklamak için dondurucuda muhafaza ederiz. Dondurulmuş tavuğun çözülmesi ise uzun süren bir işlemdir ve bazen tavuğu buzluktan çıkarmayı unutabiliriz, hepimizin başına geliyor bu durum, itiraf edin... Buzluktaki tavuğu, akşam yemeğine pişirmek istiyorsanız ve bir türlü çözülmüyorsa sıraladığımız yöntemler sayesinde kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde çözeceksiniz. İşte dondurulmuş tavuğun kısa sürede çözülmesi için püf noktalar…
Dondurulmuş tavuğu, doğru yöntemle çözdürürseniz besin değerlerini kaybetmezler. Tavuğun her tarafının eşit bir biçimde pişebilmesi için buzunun tamamen çözülmesi gerekir.
Tavuğu donmuş bir biçimde pişirmek, dışının pişerken içinin ise pişmemiş olmasına yol açabilir. Böylece tavuğun içerisinde zararlı bakteriler oluşabilir.
TUZLU SUDA BEKLETMEK
Donmuş tavuğu kısa sürede çözmek için tuzlu suda bekletmek etkili çözüm yollarından birisidir.
Ardından tavuğun çözülmesini bekleyin. Bu aşamada ılık su kullanmamaya özen gösterin, ılık su kullanmak bakteri oluşmasına yol açabilir.
Tavuğu çözdürdükten hemen sonra mutlaka pişirmeli ve tekrar dondurulmamalıdır. Ancak tavuğun ne kadar kısa sürede çözüleceği miktarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Örneğin yarım kilo tavuğun çözülmesi bir saat sürebilir.
Mümkünse bir gece eğer değilse 5 saat boyunca bekletin. Bu yöntem sayesinde tavuğu buzları çözüldükten sonra 24 saat boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz.
MİKROLDALGADA ÇÖZME
Tavuğu, mikrodalgada çözmek hızlı ve kolay yollardan bir başkasıdır. Tavuğun sağlıksız bir hale gelmemesi için mikrodalgada çözerken uzun süre orada bekletmemeye ve yanlış ayarda çözmemeye önem göstermelisiniz.
Tavuğu, bir tabağa yerleştirerek mikrodalgaya koyun. Eğer tavuk, tek seferde koyamayacağınız kadar büyük ise bu işlemi iki defaya da bölebilirsiniz.