Son günlerde sosyal medyada bolca paylaşılan yoğurt yapma videosu, büyük dikkat çekti. Sütün içerisine eklenen iki tane yeşil biberin sonunda sütü yoğurda dönüştürdüğünü görünce, kullanıcılar inanamadılar. Peki bu yalnızca iki yeşil biberle yoğurt nasıl mayalanır? İşte cevabı…
"Biber saplarının" doğal olarak yoğurt yapmak için kullanılan bir bakteri içerdiği ve sütü bu sayede fermente edebildiği öğrenildi.
Malzemeler
1 litre taze süt (tercihen günlük süt)
2-3 adet yeşil biber (acı olmayan)
- Tencere
- Cam kavanoz veya kase
- Temiz bir bez veya tülbent
- Tahta kaşık
HAZIRLANIŞI
Sütü tencereye döktükten sonra kaynatın ve kaynadıktan sonra ocaktan alın. Soğumaya bıraktığınız sütün 40 - 45°C aralığında olmasına dikkat edin. Eğer termometreniz yoksa, parmağınızı sütün içine daldırdığınızda yanmadan durabilecek fakat sıcak olacak bir aralıkta olmasına dikkat edebilirsiniz.