Uzak Doğu denildiğinde çoğumuzun ilk aklına gelen yiyecek pirinç oluyor. Uzun yaşamları ve genç görünümleriyle dikkat çeken Asyalılar aynı zamanda zayıflıklarıyla da biliniyor. Peki bu kadar pirinç tüketen insanlar nasıl hala zayıf kalmayı başarıyor? Cevabını sizler için araştırdık.
Sağlıklı ve uzun bir hayat süren Asyalılar sürekli pirinç tüketmelerine rağmen formlarını korumayı başarıyor. Bunun ardında ise öğünlerindeki o düzenleme yatıyor.
YEMEKLERİNİN TEMELİNİ PİRİNÇ OLUŞTURUYOR
Asya mutfağında çoğu zaman hangi yiyeceğin yanına pirinç kullanılacağı değil, pirincin yanına hangi yemeğin yapılacağı asıl konu oluyor.
Beslenmelerinde temel yapı taşı olan pirincin doğru şekilde tüketilmesi de sağlıklı kalmalarında büyük bir katkı sağlıyor.
Nötr lezzeti nedeniyle akla gelebilecek neredeyse her yiyeceğe, hatta tatlılara bile (örneğin biz de sütlaç yapımında kullanıyoruz) yakışıyor.
HER GÜN PİRİNÇ TÜKETİP NASIL ZAYIF KALABİLİYORLAR?
Belki de en çok dikkat çeken detay bu kadar pirinç tüketen bir toplumun formunu koruyabiliyor olması. Yüksek karbonhidrat içermesine rağmen Asya toplumları bu besini dengeli kullanmanın yolunu bulmuş.