Mevsiminde toplanan sebzeler her zaman daha lezzetli ve sağlıklıdır. Tabii ki doğru saklama yöntemi kullanıldığı sürece. Sebzelerin alımından konserve haline getirene kadar birçok farklı aşama bulunan bu süreç içerisinde dikkatli olmak çok önemli. Aksi takdirde sağlığı tehdit ediyor…
Yaz aylarında alınan taptaze ve mis kokulu sebzeleri kışın tüketebilmek için bir çok saklama yöntemi bulunmaktadır. Konserve haline getirmek de bu yöntemlerden biridir.
Ancak bu yöntemi kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bu noktalardan birinin bile atlanması çok büyük hastalıklara sebebiyet verebilir.
Bulanık görme, ışığa karşı hassasiyet, kas gücünde kayıp bu belirtilerden bazılarıdır ve belirtileri yaşayan kişilerin gecikmeden, acilen bir uzmana danışmanları önerilir.