Çikolata tutkunları arasında son dönemde dikkat çeken bir saklama yöntemi gündemde: dondurulmuş çikolata! Alışılmadık bu yöntem, çikolataya çıtır çıtır bir doku kazandırırken aynı zamanda lezzetini de artırıyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, insanların %52'si artık çikolatalarını dondurulmuş veya soğutulmuş olarak tüketmeyi tercih ediyor. Katılımcıların %28'i dondurulmuş çikolatanın daha lezzetli olduğunu belirtiyor.
%25'i ise bu yöntemin çikolatanın erimesini önlediğini ve parmaklara bulaşmamasını sağladığını söylüyor.
%23'lük bir kesimse, dondurulmuş çikolatanın verdiği "buzlu çıtırtının" bu tercihte etkili olduğunu dile getiriyor.
UZMANLAR NE DİYOR?
Psikolog Lee Chambers ise, bu tercihin arkasında psikolojik nedenler olduğunu söylüyor.
Chambers'a göre, "Çikolatayı dondurarak tüketen kişiler, genellikle daha yoğun bir duyusal deneyim arayışında oluyor. Bu durum, bireyin yeni tatlar denemeye ve farklılıklara açık olduğunu da gösterebilir."