CNN Travel, Türk yemeklerini yere göğe sığdıramadı. "23 harikat tat" denilen yazıda, Türk yemeklerinin çeşitliliği ve lezzetinden bahsedildi.
Ünü dünyaya yayılan Türk mutfağı beğeni toplamaya devam ederken seyahat siteleri de Türk lezzetlerini okuyucularıyla paylaşıyor. Türkiye, yurt dışında kebaplarıyla ünlü olsa da Türk mutfağının zenginliği saymakla bitmiyor. ABD'li CNN Travel'da yayınlanan yazıda Türk yemeklerinin çeşitliliğinden ve lezzetinden bahsedildi. En iyi 23 Türk yemeği şöyle listelendi:
1. KISIR: Bölgeden bölgeye farklı versiyonları mevcut. İnce bulgur, domates, sarımsak, maydanoz ve naneden yapılıyor.
2. PİYAZ: Kuru fasulyeyle yapılan meze türü.
5. ŞAKŞUKA: Türk mutfağının en lezzetli patlıcan yemeklerinden biri.
6. MERCİMEK KÖFTESİ: Kırmızı mercimek, ince bulgur, tuz, soğan, taze soğan, domates ve acı biber salçası ve ezilmiş kişnişten yapılan bir yiyecek.
7. ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI: Yaprak dolması, Türk Ege mutfağının bir parçası.
10. HAMSİLİ PİLAV: Yemek, taze maydanoz ve dereotu ile karıştırılarak kavrulmuş soğan, tereyağı, yer fıstığı, yenibahar ve kuru üzümden yapılan et suyunda pişiriliyor. Ardından pirincin üzerine fileto hamsi diziliyor ve fırında pişiriliyor.
11. PERDE PİLAVI: Tereyağlı hamurun içine sarılan, fırında pişirilen ve sıcak servis edilen bir pilav türü.
12. MANTI: Hamurun içine kıyma koyup küçük kareler olarak kapatılıp pişiriliyor.
15. PİDE: Ülkenin hemen hemen her yerinde yapılsa da Karadeniz pidesinin yeri başka.
16. SU BÖREĞİ: İştah açan su böreği beyaz peynirle yapılıyor.
17. SİMİT: Her köşe başında satılan simit, her öğünde tüketiliyor.
Ekim 2019'da simit kelimesi Oxford İngilizce Sözlüğü tarafından resmen tanındı.
20. BAKLAVA: Özellikle Gaziantep mutfağında benzersiz bir lezzetle sunulduğu biliniyor.
21. MARAŞ DONDURMASI: Bıçak ve çatalla yenebiliyor.