Araştırmacılar, düzenli yumurta tüketiminin sağlığa sayısız fayda sağladığını vurgularken, bir diyetisyen yumurtayı pişirirken kullanılan yanlış bir malzemenin tüm faydaları yok edebileceği konusunda uyardı.
Diyetisyen Rhian Stephenson, birçok kişinin yumurta pişirirken margarin kullandığını, ancak bunun ciddi bir hata olduğunu belirtti.
Aşırı işlenmiş olan margarinin, hem sağlığa zararlı bileşenler içerdiğini hem de yumurtanın besin değerlerini gölgede bıraktığını söyledi.
Stephenson, margarin yerine yumurta pişirirken zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya tereyağı gibi daha doğal yağların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.
Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan bir çalışmada, yumurtanın içerdiği omega-3 yağ asitleri, kolin ve lutein sayesinde Alzheimer riskini azalttığı belirtiliyor.