Kanser, tüm dünyada en çok korkulan ve ölümcül olması sebebiyle birçok önleme yöntemi düşünülen önemli rahatsızlıkların başında geliyor. Üstelik sıklıkla tüketilen faydalı olarak bilinen besinler ve takviyeler, kanserin tetiklenmesinde rol oynayabiliyor. Bu nedenle uzun süreli ve yüksek oranda bazı gıdaların kullanımı tehlike yaratabiliyor.
Son yıllarda kanser için özel tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi için yapılan çalışmalar yoğun olsa da hala milyonlarca insanın ölümünün başta gelen sebepleri arasında yerini alıyor. Fakat bununla birlikte kanseri tedavi etmenin yanı sıra oluşmadan önleme çabaları da büyük bir önem taşıyor.
Önlemek için tüketimi kesilen işlenmiş gıdalar, rafine şeker veya trans yağ içeren besinler büyük bir adım olsa da sağlıklı sandığımız birçok besin de farkında olmadan kanser gelişimini tetikleyebiliyor.
Özellikle günlük yaşamda "eksik" olduğu düşünüldüğü alınan takviyeler, sağlıklı bir adım attığınızı düşünürken aslında bedeninize zarar vermenize neden olabilir.