İki tür karbonhidrat vardır: basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlar. Uzman Diyetisyen Sydney Greene'e göre basit karbonhidratlar, protein ve lif içermeyen işlenmiş gıdalar olduğu için kan şekerini yükseltir.
CDC (Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi) diyabetli kişilerin kan şekeri tutarlılığını korumak için günlük kalorilerinin sadece yarısını karbonhidratlara ayırmalarını ve her öğünde aynı miktarda karbonhidrat tüketmelerini tavsiye ediyor.
Kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmak için karbonhidratlardan tamamen uzak durmak genellikle gerekli değildir. Bunun yerine, sağlıklı yağ ve protein gibi karbonhidrat içeren gıdalara ek olarak, bir öğünün dengelenmesine yardımcı olacaktır.
Kan şekerini kontrol altında tutmak için bu tür karbonhidratların yanı sıra yüksek lif ve tam tahıl içeriği olanları seçmek önemlidir.
Bununla birlikte, günlük olarak tüketilen bazı besinler kan şekerinizi dengelemenin en büyük düşmanı olabiliyor. Bu nedenle, gözle görülür olmasına rağmen kan şekeri dengesini bozabilecek gıdaları listeledik. İşte kan şekerini yerle bir eden o besinler...