Mide yanması, hazımsızlık gibi belirtilerle kendini gösteren reflü, hayat kalitesini büyük oranda düşüren rahatsızlıkların başında geliyor. Gastroözofageal reflü hastalığı olarak da bilinen asit reflü, asidin mideden yemek borusuna sıçramasına neden olan yaygın bir rahatsızlıktır. Bu hastalığı tetikleyen etkenlerin başında ise yediğimiz besinler geliyor. İşte cayır cayır mide yanmasına sebep olan o besinler…
Bazı yiyecekler asit üretimini artırma olasılığını artıran özelliklere sahipken, diğerleri asidin optimum seviyelerde kalmasına yardımcı olabilir. Reflü yanmasını yatıştırmak için doğru beslenmek mi istiyorsunuz? İşte asit reflü için en iyi ve en kötü 25 yiyecek!
EN KÖTÜ BESİNLER!
Kızarmış Yiyecekler
Yağ yönünden oldukça zengin olan kızarmış yiyeceklerin sindirimi uzun zaman alır, bu durum ise midenin onları parçalamak için çok fazla asit kullanması gerektiği anlamına gelir.
Ayrıca, yüksek yağlı yiyecekler vücudun safra tuzları ve kolesistokinin adı verilen bir hormonu salgılamasına neden olur, bu da alt özofageal sfinkteri gevşeterek daha fazla asidin yukarı doğru çıkmasına izin verir.
Daha az reflü atağı için kızarmış tavuk, patates kızartması ve mozzarella çubukları gibi kızarmış seçeneklerden uzak durun.
Turunçgiller
Potasyum, C vitamini ve lifle dolu turunçgiller genel sağlık için harikadır. Ancak reflü için bu soruna sebep olabilir.