Enginar, faydaları yönünden birden fazla etkiye sahiptir. Genellikle zeytinyağlı yemeklerin başrolünü kapan bu sebze, aslında suyuyla da birbirinden farklı etkiyi bir araya getiriyor. Papatyagiller ailesinin bir üyesi olan bu sebze, özellikle Akdeniz ve Güney Avrupa'da sıklıkla yetişir ve saymakla bitmeyen faydalara sahiptir.
Yalnızca yemek yaparken değil aynı zamanda suyundan da bolca faydalanabileceğiniz bu sebze, bedeninizi yenilemek, karaciğerinizi iyileştirmek ve hatta kansere karşı bir kalkan olmak için büyük bir besin içeriğine sahip. İşte enginar suyunun faydaları…
METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR
Enginar, metabolizmayı hızlandıran etkisi sayesinde gün içerisinde aldığınız kalorileri daha kolay yakmanızı sağlar.
Böylece ister detoks içeriği olarak isterseniz bir ara öğün desteği olarak tüketeceğiniz enginar suyu, istediğiniz bedene ulaşmanızı kolaylaştırabilir.
İnsülin direnci ile savaşmak zorunda kalan hastalar, düzenli kan değerleri için doğru aralıklarla enginar suyu tüketebilir.
C VİTAMİNİ KAYNAĞIDIR
Yüksek oranda C vitamini içermesi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Bu sayede birçok hastalığa karşı korur.
Mevsimsel gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı en büyük savunma mekanizması olan bağışıklık sisteminin sürekli olarak güçlü olabilmesi en iyi seçeneklerden biri enginar suyudur.
MİDE SORUNLARINI GİDERİR
Yüksek lif içeriği sindirim sisteminin de en önemli destekçilerinden biridir.
Bu sayede mide sorunları ve mide ağrılarına karşı koruyucu olan enginarı tüketirken suyundan da faydalanmak mideniz için en sağlıklı beslenme şekillerinden biridir.
ÖDEMİ ATAR
Doğal bir idrar söktürücü olan enginar, vücuttaki fazla ödemi atarak su tutulumunu engeller.
CİLDİ KORUR
Cilt sağlığını koruyan enginar, sivilce ve akne sorunlarıyla da mücadele etmenizi sağlar.
Cilt lekelerini giderir ve doğal bir nemlendirici görevi görür.
Düzenli aralıklara tüketeceğiniz enginar suyu sayesinde en sağlıklı cilt yapısına kavuşabilirsiniz.
Enginar Suyu Nasıl Hazırlanır?
3 adet taze enginarın yapraklarını tek tek ayırın ve temizleyin. Bir tencerenin içerisine 1 litre içme suyu dökün ve kaynatın.
Su kaynamaya başladığında ayırdığınız enginar yapraklarını içine ekleyin ve ocağın altını kısın. Ortalama 20 dakika daha kaynatın.
Enginarlar yumuşayıp suya renk verdikten sonra ocağı kapatın ve tencerenin kapağını kapatın. Demlenmesi için 10-15 dakika bekleyin.