Diyabet oranları son on yılda, yıldan yıla keskin bir şekilde artış gösterdiği görülüyor. Bu nedenle kan şekeri seviyelerinin kontrolü, diyabet tedavisinin temelini oluşturur. Bununla birlikte, bazı gıdaların "anti-diyabetik" etkileri nedeniyle, bu hastalığı önlemek için aynı derecede önemlidir.
Kan şekeri seviyelerini düşürmek isteyenler için bir besin umut verici olabilir. Bu besinin konsantre hali şaşırtıcı bir şekilde %26 oranında azalttığı bulundu.
Vücudun insülin üretme veya insüline yanıt verme yeteneğinin sona ermesiyle diyabet gelişir ve kan şekeri seviyeleri yükselir. Yüksek kan şekeri seviyeleri ile ilgili çok çeşitli riskler vardır, ancak en çok endişe edilenlerden bazıları ampütasyon ve ölümdür.
Kan şekeri kontrol altına alınmadığında vücudun çeşitli yerlerine yayılır ve kan damarlarına ciddi zarar verir. Bunların çoğu hayati organlara besin açısından zengin kan sağladığından, vücudun görevlerini yerine getirmesi giderek daha zor hale geliyor.
Diyabet araştırmacıları, beslenme sistemini değiştirmenin hastalık riskini en aza indirebileceğini söylüyor. Ne pahasına olursa olsun, basit karbonhidratlar ve rafine şekerler gibi bazı gıdaların bırakılması ilk adımı oluşturuyor. Doğada bulunan bazı besinler de kan şekerini düzenlemek için gerekli desteği sağlayabilir.