Doğal antibiyotik kaynağı olan sarımsak, şifa dolu besinler arasında yerini alıyor. Hastalıklara karşı korumada oldukça etkili olan bu mucizevi besin, aynı zamanda bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor. Fakat şimdi söyleyeceğimiz 10 dakika kuralıyla, sarımsağın faydalarını bin kat artıracaksınız. İşte haberin detayları geliyor…
Sarımsağın sağlığa olan faydaları saymakla bitmiyor. Tam bir antibiyotik kaynağı olan bu besin; hastalıklara karşı kalkan oluyor, vücut direncinizi yükseltiyor. Peki sarımsağın faydalarını korumak için nasıl yenilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Öyleyse gelin detaylarıyla anlatalım.
10 DAKİKALIK SARIMSAK KURALI NEDİR?
Lezzetli aroması ve zengin tadıyla sarımsak, sadece lezzetli olmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlık açısından da birçok faydası bulunuyor. Sarımsaklı bir yemek yapıyorsanız, lezzetini ve faydalarını korumak için uymanız gereken bazı kurallar vardır. İşte sarımsağın faydalarını artıran 10 dakikalık pişirme kuralı
Diyetisyen Moomal Asif, bir Instagram gönderisinde sarımsakla yemek yaparken uymanız gereken 10 dakikalık kuralı paylaştı.