Ramazan ayının gelmesiyle birlikte beslenme sistemindeki değişiklikler daha büyük bir öneme sahip hale geliyor. Özellikle bazı besinlerin tüketimi, bu noktada öne çıkıyor. İftar ve sahurda tüketilenler, tüm gün boyunca baş ağrısı, halsizlik gibi etkileri ortadan kaldırabilir. Sadece bir bardak içecek ile bu riskleri en aza indirebilirsiniz.
Yoğurt, kalsiyum kaynağı bir besin olmasının yanı sıra hayvansal protein kaynaklarının da ana noktalarından biri.
Sahurda tüketim şekli ise büyük önem taşıyor. Yoğurt ile yapılan ayran, hem ihtiyaç duyulan sıvı takviyesini hem de dinç bir gün geçirmeniz için gerekli olan vitamin ve mineralleri almanıza imkan tanıyor.
Ramazan ayında yaşanan sıvı kaybını önlemek için iftar ve sahurda tüketilmesi gereken besinlerin formunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcut.
Özellikle sahurda tüketilen ayran, protein oranının da yüksek olması sayesinde daha uzun süre tok kalmanızı da sağlayacaktır.
Bu sayede Ramazan ayı boyunca yaşanılan açlığın sebep olduğu etkilerden uzak kalabilirsiniz. İşte ayranın inanılmaz faydaları;
Kan dolaşımını düzenleyebilen ayran, hem sıvı desteği hem de içerisindeki vitamin ve minerallerle tansiyon dengesizlikleri de önlemeye yardımcı olur.