Sirke, yüzyıllardır mutfağın vazgeçilmezlerinden biri. Fakat faydası sadece yemek yaparken değil günlük yaşamın ve sağlığın birçok noktasında öne çıkabilecek güçlü özelliklere sahip. Fermente elmalardan yapılan elma sirkesi, tariflerde bir bileşen olarak tüketilebilir, bir içeceğe eklenebilir veya sadece yemek kaşığı içilebilir.
Elma sirkesini düzenli kullanmak, vücudunuza hiç beklemediğiniz kadar büyük etkiler sağlayabilir. Düzenli kan şekeri seviyelerinden ağız kokusunun azalmasına kadar birçok noktada etkili olabilecek bu fermente gıda, genel sağlığınızı destekler. İşte elma sirkesinin o faydaları…
YİYECEKLERDEKİ BESİN DEĞERLERİNİ DAHA İYİ ÖZÜMSEYEBİLİRSİNİZ
Sirke asidiktir. Bu nedenle, bu, kaliteli sindirimi iyileştirmeye ve desteklemeye yardımcı olabilir.
Sirkenin yararları saymakla bitmiyor! Ne ağız kokusu bırakıyor ne yüksek kolesterol | Video
Elma sirkesindeki asetik asit, besinlerin besinlerden parçalanmasına ve emilmesine yardımcı olabilecek sindirim enzimlerinin üretimini uyarabilir.
KAN ŞEKERİNİZİ DENGELEMEYE YARDIMCI OLUR
Açlık kan şekeri, açlık durumunda vücuttaki kan şekeri seviyelerini ifade eder. Bazı veriler, elma sirkesi tüketiminin "özellikle kan şekeri yüksek olanlarda açlık kan şekeri üzerinde olumlu etkileri olabileceğini gösteriyor.
Aslında, sistematik bir inceleme ve meta-analizin sonuçları, elma sirkesi tüketiminin sekiz haftadan uzun süre tüketildiğinde açlık kan şekeri düzeylerini önemli ölçüde azalttığını göstermiştir.