En güçlü probiyotik kaynaklarından biri olan yoğurt, kemik erimesinden kansere birçok hastalığa şifa oluyor. Düzenli olarak probiyotik yoğurt tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirerek bağırsaktaki zararlı bakterilerin büyümesinin önüne geçer. Adeta şifa deposu olan probiyotik yoğurt yemeniz için 5 önemli nedeni sıraladık. İşte detayları…
Probiyotikler, bağışıklık sistemini destekleyen ve güçlendiren yararlı bakterilerdir. Mukozal sisteme iyi gelir ve hastalıklara yakalanma olasılığının düşmesinde etkilidir. Kolon kanseri, irritabl bağırsak sendromu ile laktoz intoleransı gibi gastrointestinal problemlerin önlenmesini sağlar.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Probiyotik yoğurtlar; kalsiyum, protein ve B vitaminlerini bulundurur. İçeriğindeki yüksek oranda probiyotik sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir, enfeksiyonlara karşı korur.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskini düşürür. Enflamasyona neden olan bakterilere karşı vücudun korunmasını sağlar.
KEMİK SAĞLIĞINA İYİ GELİR
Probiyotik yoğurtların içeriğindeki yoğun miktardaki kalsiyum, magnezyum ve D vitamini genel sağlığı koruyarak kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz riskinin azalmasını sağlar. Probiyotik yoğurt tüketmek, kemik sağlığını güçlendirir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller diş sağlığında da etkilidir.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER
Probiyotik yoğurtlar bağırsakta yer alan bakteriler üzerinde oldukça etkilidir. Kötü bakterilerin miktarının yoğun olduğu durumlarda probiyotik yoğurt tüketildiğinde faydalı bakteri sayısında artış olur. Sağlıksız beslenmek, antibiyotik kullanmak ve hastalıklar bağırsaklardaki kötü bakterilerin sayısında artışa yol açar.