Yoğurt, binlerce yıllık şifa kaynağı olarak günümüzde de birçok sağlık sorununun önleyicisi. Sindirim sisteminden bağışıklık sistemine kadar birden çok soruna karşı koruyucu olan bu kalkan besin, aynı zamanda farklı besinlerle bir araya geldiğinde, etkisini de yoğun biçimde artırır.
Yoğurdun içine eklenen sarımsak, çok yönlü bir karışım olarak birçok hastalığa karşı koruyucu bir etkene dönüşebilir. Tıbbi durumlar için, tedavi sürecini hızlandırabilecek bu karışım, anti-bakteriyeldir ve mikroplara karşı sarımsağın faydalarıyla bir araya gelerek antibiyotik bir etki gösterebilir.
Yoğurt, kalsiyum, protein ve vitaminler, özellikle D vitamini açısından zengin, sarımsaklı yoğurtla karıştırıldığında tüm virüslere karşı bağışıklık sistemi için etkili bir güçlendiriciye dönüşebilir.
Bu kombinasyon, kendine özgü bir tada sahip en iyi ve en kolay ev tariflerinden biri olarak kabul edilir ve birçok faydasıyla öne çıkar. Bu faydalardan biri de, damar sağlığını korumasıyla ilişkilidir.