Damarlarda biriken yağ dokuları zamanla kolesterol seviyesinin yükselmesine neden olur. Kolesterol yüksekliği ihmal edildiğinde kalp damar sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, kolesterole karşı tüketilmesi gereken besinleri sıraladı. İşte tükettiğiniz andan itibaren etki eden, damarlardaki yağı eriten, kolesterolü düşüren besinler...
AVOKADO:
En sağlıklı yağlardan biri olan avokado, vücudun yağ dengesini korur. Vücuttaki iyi kolesterol seviyesini düzenler ve damarlardaki tıkanıklığın giderilmesini sağlar.
ELMA:
Lif ve antioksidan bakımından zengin olan elma, kolesterolün düşürülmesini sağlar. Diyet sürecinde de tüketildiğinde vücuttaki sağlıksız yağların atılmasını sağlar.
SEBZELER:
Ispanak, brokoli ve kuşkonmaz gibi yeşil yapraklı besinler, kolesterolü düşürmede oldukça etkilidir.
BAKLAGİLLER:
Lif ve protein bakımından zengin olan baklagiller, kolesterolü düşürmede etkilidir. Haftada 2-3 porsiyon baklagil tüketildiğinde hem kilo kontrolü sağlanmış olur hem de iyi kolesterol seviyesinin yükselmesine destek olur.
BALIK:
Omega-3 yağ asitleri içeren balık, kolesterolü düşürmede oldukça etkilidir. Vücuttaki sağlıklı yağ dengesini koruyan balık, sağlıksız yağların vücuttan atılmasını sağlar.
ZEYTİNYAĞI:
Kalp ve damar sağlığı için birebir fayda sağlayan zeytinyağı, genel düşüncenin aksine kolesterole sebep olmaz.