Kanser, en korkulan hastalıkların başında geliyor. Kansere yakalanmamak için sağlıklı beslenme, egzersiz ve stresten uzak bir yaşamın benimsenmesi gerekiyor. Yapılan araştırmalar, düzenli olarak yeşil yapraklı sebzeler tüketiminin kansere karşı koruduğunu gösterdi. Peki, hangi yeşil yapraklı besinler kanserden koruyor? İşte beslenme rutininize eklediğinizde vücut direncini artırarak hastalıkları önleyen besinler...
PAZI
Syringic asit ve kaempferol içeren pazı, kandaki şekeri düzenlemeye yardımcı oluyor. Kanser hücre oluşumunu engelleyen pazı, vücutta toksin birikmesini de engelliyor.
SARIMSAK
Sarımsakta bulunan bazı bileşikler, antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve kanser gelişimini önlemeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir.
Sarımsakta bulunan bileşiklerden biri olan allicin, antioksidan özelliklere sahiptir ve kanser hücrelerinin büyümesini inhibe edebilir.
Ayrıca, sarımsakta bulunan diğer bileşiklerin de bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser riskini azaltmaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir.