Kalp krizi, dünya genelinde her 36 saniyede bir can alan önde gelen ölüm nedenleri arasında yerini alıyor. Peki kalp sağlığını olumsuz yönde tetikleyen, risk yaratan faktörler neler? İşte sürekli olarak tükettiğiniz bu besin kalp krizinin önde gelen tetikleyicileri arasında…
Zamanla, yüksek miktarda tuz, şeker, doymuş yağ ve rafine karbonhidrat kalp krizi veya felç riskinizi artırır.
Siz farkında olmadan bu besinler sizi yavaş yavaş öldürüyor. Öyleyse gelin bu besinlerin neler olduğuna bir bakalım.
Bazı hidrojene katı yağlar, kolesterol seviyelerini yükselttiği gösterilen trans yağlar da içerebilir.
PATATES KIZARTMASI
Obezite ve göbek yağı uzun zamandır kardiyovasküler hastalık ile ilişkilendirilmiştir.
DONDURMA
Kanınızda sağlıklı olarak kabul edilenden daha fazla kolesterol bulunduğunda, kalp hastalığı riskini artıran plaklar atardamarlarınızı tıkayabilir, bu nedenle sağlıklı bir yetişkin günde 300 miligramdan fazla kolesterol tüketmemelidir.
Aynı zamanda dondurmanın doymuş yağ oranı yüksek olduğu için, kilo alımına ve kalp sağlığını riske atmaya neden olur .
SODA
Düzenli soda içmek, insülin artışına neden olur, bu da kilo alımına yol açar ve bir dizi metabolik bozukluğa neden olabilir.
ŞEKER
Şeker vücudumuz için oldukça zararlı besinlerden biri oluyor. Tükettiğimiz her yiyeceğin içinde olan bu ürün kalp sağlığınızı bozuyor, kalp krizi riskini artırıyor.