Kalp sağlığı, dinç bir vücut için çok önemlidir. Yaptığımız yemeklerden, kullandığımız yağa kadar kalbinizi oldukça etkiler. Peki kalbi güçlendiren ve yenileyen yağın hangisi olduğunu biliyor musunuz? İşte kalbinizi onaracak ve olduğundan daha güçlü yapacak o detayları sizler için araştırdık…
"Kullanılacak en sağlıklı yemeklik yağ nedir?" Muhtemelen bu soruyu hayatında en az bir kez sormuşsundur. Market raflarında birçok yemeklik yağ çeşidi hakim olduğundan, günlük yemek pişirmek için doğru yağı seçmek için kararsız kalabilirsiniz.
Örneğin, bazı yağlar sote için en uygun olanıdır, diğer yağlar ise belirli malzemeleri tamamlayabilir ve lezzeti artırabilir.
DUMAN NOKTASI
Duman noktası veya "yanma noktası", pişirmek için bir yağ seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktörlerden biridir.
Rafine edilmemiş yemeklik yağlar, rafine edilmiş yemeklik yağlara kıyasla daha besleyicidir, ancak daha kısa ömürlüdür.
Bununla birlikte, rafine yemeklik yağlar, daha uzun raf ömrüne sahip yüksek ısı sıcaklıklarında pişirmek için en uygun olanıdır.
Sağlık uzmanları, doymuş ve trans yağları sınırlarken, genel sağlığınıza fayda sağlamak için sağlıklı tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ tüketmenizi öneriyor.
Doymuş ve trans yağlar açısından zengin bir beslenme kardiyovasküler hastalık riskinizi azaltır, kalbi güçlendirir ve baştan aşağıya yeniler.