Meyve tüketimi, yeterince göz önünde bulundurulmayan ve faydaları konusunda hemfikir olsak da nelere yaradığını bilmediğimiz bir süreç barındırıyor. Uzmanlar, haftalık meyve tüketiminin aslında vücuda birden fazla şekilde yarar sağlayabileceğini belirtiyor. İşte vücudunuzu dönüştürebilecek 10 meyve!
American Society for Microbiology'nin mSystems adlı dergisinde 2018 yılında yayınlanan bir araştırma, bir haftada 30'a kadar farklı türde bitki tüketmenin bağırsak mikrobiyomunu olumlu etkilediğini ortaya koydu.
Sağlıklı bir bağırsağa sahip olmak, kalbinizi, bağışıklığınızı ve hatta ruh sağlığınızı büyük oranda iyileştirebilir. Daha fazla meyve yemek, faydalı bağırsak bakterilerini artırırken genel sağlığınızı da çok daha uzun süre sağlam tutmanızın da formülü olabilir.
Lif alımını artırmaktan, vücudunuzu önemli vitaminler ve antioksidanlar sayesinde güçlendirmeye kadar birbirinden farklı faydaya sahip meyveleri tüketirken birkaç noktaya da dikkat etmekte fayda var. İşte her hafta tüketmeyi göz önünde bulundurabileceğiniz o meyveler…
YABAN MERSİNİ
Beslenme Uzmanı Ben Asher, yaban mersinini bir beslenme sisteminde en iyi destekçilerinden biri olarak nitelendiriyor. Yaban mersinine mavi/mor renk veren ve serbest radikalleri ortadan kaldırabilen antioksidanlar olan fitokimyasal flavonoidler olarak bilinen antosiyaninler yönünden zengindir.
Yaban mersini, vücutta iltihaplanmayı azaltan antioksidanların yanı sıra C ve K vitamini, manganez gibi birçok vitamin ve mineral yönünden de oldukça zengindir. Asher, yaban mersininin aynı zamanda kardiyovasküler hastalıkları azaltmada ve kan şekeri dengesizliğinden muzdarip kişilerde de önemli faydalı etkiler gösterdiğini belirtti.