Tatlılardan yemeklere, çaylardan aromalı kokulara kadar birçok noktada kullanılan bir bitki, aslında şifa kaynağının olabilir. Tohumları ve öğütülmüş haliyle vücudu yenileyebilecek bir etkiye sahip olan bu bitkiyle diş ağrılarından mide bulantılarına, zararlı bakterilerden kalp sağlığına birçok noktada etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte kahvenize sadece bir kaşık atarak elde edebileceğiniz o sağlık faydaları...
"Kakule nedir?" diyenler için geniş bir tanımı olan bu bitki, zencefil ile aynı bitki ailesine ait bir baharattır ve tohum kabuklarından elde edilir.
Hem tatlı hem de tuzlu yemekleri zenginleştirmek için Hindistan ve Orta Doğu mutfaklarında yaygın olarak kullanılır. Kuzey Avrupa ve Rusya'da unlu mamullerde bir bileşen olarak da kullanılır. Kakule faydaları ile öne çıkan bir bitki olmasıyla birlikte aynı zamanda içeceklerde de aroma olarak kullanılabilir.
Kakule nerede kullanılır diye soranlar için bu bitkinin tohumları, öğütülmüş tozu, köriler, çeşitli unlu mamüller ve bütün hali çiçek aroması ve tadı ile birçok alanda kullanılabilir.
Kakuleli kahve en çok tüketilen formu olsa da birçok formda tüketilebilen bu bitki ile birçok sağlık faydası elde edebilirsiniz. Kakule, nefesinizi tazelemek ve kanser hücrelerini öldürmek gibi çok sayıda sağlık faydası sunabilir. Kakulenin beden yenileyici faydaları...
DOĞAL BİR ANTİBAKTERİYELDİR
Dietisyen Reda Elmardi'ye göre, kakulenin antibakteriyel özellikleri, öjenol olarak bilinen bir kimyasalın bir sonucudur. Öjenol ayrıca tohumların kendine özgü kokusunu da verir. 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre kakule enfeksiyonları kontrol etmeye yardımcı olabilir. Kakule çayı gibi formlarda tüketerek bu antibakteriyel faydalardan yararlanabilmeniz mümkündür.