Antioksidanlar, vücudunuzda üretilen ve gıdalarda bulunan bileşiklerdir. Serbest radikaller olarak bilinen potansiyel olarak zararlı moleküllerin neden olduğu hasarlardan hücrelerinizi korumaya yardımcı olurlar. Özellikle bu besinleri tüketmek; gelebilecek hastalıklara karşı kalkan oluyor! İşte detaylarını sizler için derledik…
Antioksidanlar, oksidatif stresin zararlı etkilerine karşı koymak, hücrelerimizin bütünlüğünü korumak ve DNA'mızı hasardan korumak için oluşturulmuş moleküllerdir. Antioksidan bakımından zengin besinler tüketmek yaşlanma sürecini bile geciktirebilir.
BİTTER ÇİKOLATA
Antioksidan alımınızı artırmak istiyorsanız, bir sonraki atıştırmalık tercihiniz bitter çikolata yapmayı düşünün. Bitter çikolatanın acı tadı herkesin hoşuna gitmese de, şekerleme reyonunda bulabileceğiniz en sağlıklı ürünlerden biridir.
Ana bileşeni olan kakao tozu, kateşin, epikateşin ve prosiyanidinler gibi zengin bir diyet flavonoid kaynağıdır. Bunlar inflamasyon seviyelerini düşürdüğü, kardiyovasküler sağlığı iyileştirdiği ve daha iyi bağışıklık tepkilerine katkıda bulunduğu gösterilen bileşiklerdir.