Güneydoğu Asya'ya özgü bir meyve olsa da, tüm dünyanın en favori meyvelerinden olan besin, adeta binbir derde şifa faydasıyla herkesin sofrasında yerini alıyor. Üstelik kolay tüketimiyle de her an yanınızda taşıyabilirsiniz.
Daha sağlıklı bir beslenme sistemine geçmek isteyenler en pratik alternatiflerden biri olan muz, vitamin, mineral veya yoğun lif oranıyla her yaştan insan için şifa deposu. Peki muzun bilmediğimiz o faydaları nelerdir? İşte cevabı…
Not: Muzun tüm bu faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için beslenme sisteminize dahil etmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.
Bir orta boy muz;
KAN ŞEKERİ DÜZEYİNİ İYİLEŞTİREBİLİR
Muz, çözünür lif açısından zengindir. Sindirim sırasında, bu lif bir jel oluşturmak üzere sıvı içinde çözünür. Bu aynı zamanda bir muzun süngerimsi dokusuna da katkıda bulunabilir. Olgunlaşmamış (yeşil) muzlar ayrıca vücudunuzun sindiremediği bir tür lif olan dirençli nişasta içerir.
Bu iki lif türü birlikte, yemeklerden sonra kan şekeri seviyenizi düzenlemeye ve midenizin boşalmasını yavaşlatarak iştahınızı düzenlemeye yardımcı olabilir. Bu durum, yüksek karbonhidrat içeriğine rağmen, muzun diyabeti olmayan kişilerde kan şekeri seviyelerinde büyük artışlara neden olmadan sağlıklı bir beslenme sistemi oluşturmalarına yardımcı olur.
Bununla birlikte, şeker hastalığı olanlar için, bir oturuşta büyük bir porsiyon yemek kan şekeri seviyelerinin çok yükselmesine neden olabilir, bu nedenle her seferinde bir muz tüketmek en iyisidir.