Besin takviyeleri, genellikle sağlığı iyileştirmeye çalışırken en çok başvurulan yollardan biri. Fakat besin takviyeleriyle ilişkili soru işaretleri hala devam ediyor. Yapılan çalışmalardan biri, bu küçük takviyelerin, kanser riskini artırabileceğine dair önemli kanıtlar elde etti.
Vitamin ve mineral takviyeleri, tüm dünyada büyük satış rakamlarına sahip. Bu nedenle doğru tüketimi de büyük önem taşıyor. Fakat bilimsel olarak doğru olmayan bir tüketim şekli ve kontrolsüz kullanımı büyük sağlık sorunlarına neden olabilir.
Journal of National Cancer Enstitute'te yayınlanan bir araştırmaya göre; E vitamini ve selenyum takviyelerinin kontrolsüz kullanımı, kanser riskini artırabilir.
E vitamini, sağlıklı cilt ve gözlerine korunmasına ve bağışıklığın güçlendirilmesine yardımcıolurken, selenyum güçlü antioksidan özellikleri sunar.