Gün içerisinde tüketilen gıdalar sağlığımız açısından önem arz ediyor. Özellikle sağlığımızı olumsuz bir şekilde etkileyecek gıdalardan kaçınarak yerine sağlıklı besinleri koymak en doğrusu oluyor. Yiyecekler yararlı olduğunu düşünsek de sağlığımızı etkileyebilecek oranda kimyasal içerdiği olabiliyor. Peki hangi gıdalar sinir sistemimizi etkilyerek beyin fonksiyonlarımızın üzerinde önemli bir rol oynuyor? İşte zararlarını bilmediğimiz dikkat çeken gıdalar...
PATLAMIŞ MISIR
Patlamış mısır, sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan protein, altın, fosfor, demir, silikon ve magnezyum içerir. Patlamış mısırın içerdiği B vitamini de depresyon ve stresle savaşmaya yardımcı oluyor.
TARÇIN
Tarçın, son derece önemli bileşenler içerdiği için beyni çok daha aktif kılar. Tarçın kokusu, çok fazla dikkat, görsel hafıza ve hızlı reaksiyon gerektiren şeyleri çözmemize yardımcı olur.
SAFRAN
Safran birçok mineral, B vitamini ve C vitamini içerir. Beyin fonksiyonlarını daha iyi hale getirir ve hatta bazı rahatsızlıkları bile tedavi eder.
TON BALIĞI
Ton balıklarında bol miktarda cıva bulunmaktadır. Vücuttaki fazla cıva, hafıza sorunlarına yol açabilir. Ayrıca hormonları etkileyen ve sinir sisteminin işlevini bozan sentetik bir kimyasal olan poliklorlu bifenil içerir.
BİTTER ÇİKOLATA
Bitter çikolata, beyin hücrelerinin aktivasyonundan sorumlu flavonoidler içerir. Bu yiyecek damarları büyütür, beyin fonksiyonlarını uyarır ve oksijen sağlar.