ARI EKMEĞİ NEDİR?
İşçi arılar tarafından toplanan polen, hem arıların kendisi için hem de bizim için besin üretmelerini sağlar.
Arılar balın yanı sıra peteklerini yapmak için balmumu da üretirler.
Arı ekmeği ise işçi arıların bal ve balmumunu salgıladıkları bazı enzimlerle karıştırarak ürettikleri bir besin türüdür.
Baharın gelmesiyle polenleri toplamaya başlayan işçi arılar, kovanlarının içerisinde arı ekmeklerini hazırlamaya başlar.
Bu ekmek aslında arıların kış aylarında kendilerinin tüketmek için hazırladığı bir besin kaynağıdır.
Arıların kış aylarında yeterli beslenmelerini sağlayan arı ekmeği, bu nedenle yüksek miktarda vitamin ve mineral barındırır.
ARI EKMEĞİNİN FAYDALARI
Sindirim sisteminin düzgün çalışmasına katkıda bulunuyor.
Kabızlık gibi sorunların anında giderilmesine yardımcı oluyor.
Aynı zamanda bağırsakların sağlığını korumada da oldukça etkilidir.
İçerisinde aynı zamanda polenden 6 kat fazla laktik asit bulunmaktadır.
Laktik asit tüketimi ise yaşlanmaya bağlı etkilerin azaltılmasında oldukça etkilidir.
Vücudu ölü hücrelerden de arındıran bu asit, cilt bakım ürünlerinin içerisinde de çokça bulunur.
Halk arasında kansızlık olarak da bilinen demir eksikliği anemisinin de tedavisinde güvenle kullanılabiliyor.
Yorgunluğun giderilmesini sağlıyor, hem fiziksel hem de mental olarak daha enerjik hissetmenizi sağlıyor.
Yüksek tansiyon gibi hastalıklara önlem olarak kullanılabiliyor.