Pre-diyabet, tip 2 diyabet ve kanser hastalarında ejder meyvesinin etkinliğini değerlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıldı.
DİYABETE ÇARE OLUYOR
Hayvan çalışmalarında, meyvenin insülin üreten pankreas hücrelerinin büyümesini sağlayarak diyabeti kontrol ettiği bulunmuştur.
PLOS ONE'da yayınlanan bir meta-analiz ejder meyvesinin diyabet öncesi ve tip 2 diyabetli hastalarda glikoz kontrolünü değerlendirdi.
Borneo Science'da yayınlanan çalışmalardan biri, kan şekerinde yüzde 24'lük önemli bir artışı gösteriyor.
Denekler dört gruba ayrıldı; ilki günde 400 gram kırmızı ejder meyvesi yerken, ikinci grup günde 600 gram tüketti.
Üçüncü grup, normal diyetle beslenen diyabetik hastalardan ve dördüncü grup normal diyetle beslenen sağlıklı hastalardan oluşturuldu.
Borneo Science çalışmasının yazarları, kırmızı ejder meyvesinin yüksek nem içeriğine sahip olduğunu ve lif, fosfor, C vitamini ve kalsiyum açısından zengin olduğunu açıkladı.
Oxidative Medicine and Cellular Longevity dergisinde yazan araştırmacılar şunları açıklıyor: "ejder meyvesinde bulunan birçok bileşik, anti-tümör, antioksidan ve anti-inflamatuar etkiler gibi birçok farmakolojik aktiviteden sorumludur."
KANSERİ ÖNLÜYOR
Cleveland Clinic, ejderha meyvesindeki karotenoidlerin vücuttaki kötü huylu hücreleri öldürerek kanseri önlemeye yardımcı olabileceğini açıklıyor.
Ancak sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz rutini vücudu yaşamı tehdit eden bu hasarlardan koruyabilmektedir.
EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI
LİFLERLE DOLUDUR
Diyet lifleri, kapsamlı birçok sağlık yararı bulunan sindirilemeyen karbonhidratlardır.