Tümör baskılayıcı özellikleri nedeniyle, biberiye ve kekikler kanserin önlenmesinde en iyi bitkiler arasında olduğu keşfedildi. Fakat bu bitkiler nasıl tüketilmeli?
2019 yılında, bir araştırma ekibi International Journal of Molecular Science'de kekiğin anti-tümör etkilerini inceledi.
TÜMÖRÜ %85 KÜÇÜLTTÜ!
Fareler üzerinde yapılan bir araştırmada, kekik içeren iki farklı konsantrasyonun, kontrol gruplarına kıyasla %85 ve %84 oranında tümör hacmini azalttığı görüldü.
Araştırmacılar, kekiğin kanser hastalığının ilerlemesini ve gelişimini etkileyebileceğini iddia ediyor.
Kekiğin antioksidan, antiinflamatuar ve immünomodülatör aktiviteye sahip fitokimyasallarının, kanserin büyüme ve yayılmasını azaltabileceğini belirten bilim insanları, bu bitkinin kanser üzerinde umut verici etkileri olduğunu vurguluyor.
KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ İÇERİĞİNDEKİ "ASİTLERDEN KAYNAKLANIYOR
Biberiyede bulunan karnosik asitler, rustik asitler ve rosmarinik asit gibi diğer bileşiklerin de kanseri önleme yeteneğine sahip olduğu kanıtlanmıştır.