Kurban bayramında bazı evlerde et kesilir kesilmez pişirilir ve 'afiyetle' yenir. Ancak Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülcan Yıldız'a göre kurban etini bu şekilde hızlıca tüketmek son derece yanlış ve sağlığımızı tehdit eden bir durum. Yıldız'a göre etin en az bir gün dinlendirilmesi gerekiyor. Bayramda sağlıklı beslenmenin altın kurallarını paylaşan Yıldız, lezzetli etin de püf noktalarını verdi.
Her zaman olduğu gibi kurban bayramında da beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Peki neler yapmalıyız, etin yanında ne tüketmeliyiz, nasıl sağlıklı beslenmeliyiz? İşte bütün bu soruların cevaplarını Kurban bayramına çok az bir süre kala Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülcan Yıldız yanıtladı.
Bayramda dikkat etmemiz gereken en önemli konu kurban etini hemen kesilir kesilmez tüketmemek en azından 1 gün dinlendirip kızartma yerine haşlama, ızgara veya fırında pişirme gibi uygun pişirme yöntemlerini kullandıktan sonra tüketmek konusudur" dedi.
"YAĞSIZ VEYA AZ YAĞLI ETLER TERCİH EDİLMELİ"
"Yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeniz önemlidir" diyen Yıldız, "Sindirim sorunları yaşanmaması için porsiyon kontrolü, etin yanında bol sebze veya salata kullanımı önemlidir.