Doğada bulunan besinler doğru bir şekilde ve doğru miktarlarda kullanıldığında doğal ağrı kesici etkisi gösterirler. İlaç kullanımı yerine çeşitli ağrılar için doğal ağrı kesiciler tercih edilebiliyor. Bu doğal besinler vücudu gevşeterek ağrıları hafifletebilmektedir. Diyetisyen Ceren Karahan, doğal ağrı kesici görevi gören besinleri sıraladı.
KIRMIZI ÜZÜM
Kırmızı üzüm içeriğinde resveratrol içermektedir. Resveratrol, doku dejenerayonuna katkıda bulunan enzimleri bloke etmektedir.
KİRAZ
Kiraz içerdiği yoğun miktarda antosiyanin maddesi sayesinde ağrı kesici özelliği göstermektedir. Hem meyve olarak tüketimi hem de bitki çayı olarak tüketimi ağrı kesici olarak tercih edilebilir.
ADAÇAYI
Adaçayı çok uzun yıllardır ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Mide ve boğaz ağrısı başta olmak üzere bağrılarına ve regl dönemi yaşanan ağrılara da iyi gelmektedir.
PAPATYA
Papatya çayı en çok tüketilen doğal ağrı kesicilerdendir. Baş ağrısına iyi gelen bu çay migreni olan bireyler tarafından oldukça sık tüketilmektedir. Kas ağrılarının hafifletilmesi için de kullanılmaktadır.
ZENCEFİL
Sindirim sistemine ve mide bulantısına iyi gelen zencefil aynı zamanda ağrı kesici olarak da etki göstermektedir. Bu etkilerinin yanı sıra artrit kaynaklı eklem ağrıları ve kramplara da iyi gelmektedir.
BALIK
İçerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Başta boyun ve sırt ağrıları için etkili olan balık, kireçlenme gibi problemlere de iyi gelmektedir. Aynı zamanda romatoid artrit, migren ve crohn hastalığı gibi otoimmün hastalıklar sebepli ağrı ve iltihapları azaltmakta etkisi vardır.