Doğa, her daim bize şifasıyla birçok faydalı içerik sunarken aynı zamanda hastalıkların önemli sebeplerinden zararlı bakterilere karşı mücadele etmeyi de mümkün kılıyor. Adeta "doğal bir antibiyotik" olarak hayatımızda bulunan bazı gıdalar, aslında çevresel faktörlere karşı bağışıklığınızı güçlü tutmanızın da en iyi yollarından biri. İşte doğal antibiyotik olan o besinler…
Doğada birçok doğal antibiyotik bulunmaktadır. Bunlar genellikle antimikrobiyal özelliklere sahip bitki ve gıdaları içerir. İşte bazı güçlü doğal antibiyotikler ve hangi besinlerin bizlere iyi geldiği ile ilgili birkaç detay..
Herhangi bir sağlık durumunuz varsa veya sürekli kullanmayı düşünüyorsanız, bu besinleri tüketmeden önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmalısınız.
Sarımsak: Sarımsak, doğal antibiyotik özelliklere sahip olan allisin adlı bir bileşik içerir. Sarımsak, antibakteriyel, antifungal ve antiviral etkilere sahiptir. Tüketmek için sarımsağı doğal haliyle yemeklere ekleyebilir veya çiğ sarımsak suyu içebilirsiniz.
Zencefil: Zencefil, gingerol adlı bileşiği içerir ve güçlü antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Zencefil kökünü taze olarak kullanabilir, çayını demleyebilir veya yemeklere ekleyebilirsiniz.
Soğan: Soğan, doğal antibiyotik ve antiseptik özelliklere sahip kükürt bileşikleri içerir. Soğanı yemeklerde veya salatalarda kullanarak tüketebilirsiniz.