Malta eriği (Prunus persica var. nucipersica), kayısı ve şeftali gibi meyvelerle aynı familyaya ait bir meyvedir. Malta eriği, sağlığa birçok fayda sağlayan çeşitli besinler, vitaminler ve mineraller içerir. Bu sayede vücuda sağladığı birçok fayda ile adeta hayat kurtarıcıdır.
Malta eriğinin faydaları arasında bulunan birçok faktörün yanı sıra bu ürünü yoğurtla birlikte tüketmek de oldukça faydalı alternatifler arasında yer alıyor.
SİNDİRİM SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR
Malta eriği ve yoğurt, sindirim sistemi sağlığı için faydalı olan prebiyotikler ve probiyotikler içerir. Bu besinler, bağırsaklarda faydalı bakterilerin büyümesini teşvik ederek sindirim sağlığını destekler.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Malta eriği ve yoğurt, C vitamini ve probiyotikler gibi bağışıklık sistemi için faydalı besinler içerir. Bu besinler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olur.