Sarımsak, sağlığa oldukça faydalı besinlerden biri oluyor. Doğal antibiyotik kaynağı olan bu besin, hastalıklarla savaşarak sizi kötü virüslere karşı koruyor. Peki sarımsağı bu şekilde tükettiğinizde vitamininin bin kat arttığını biliyor musunuz? İşte detayları geliyor…
Lezzetli aroması ve zengin tadıyla sarımsak sadece lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da birçok faydası vardır.
Sarımsak, ona sadece belirgin bir aroma vermekle kalmayıp aynı zamanda sağlık yararlarına katkıda bulunan allisin adı verilen bir madde içerir.
Bununla birlikte, bazı yöntemler, sarımsağın faydalarını diğerlerinden daha fazla korumaya yardımcı olur.
Gönderinin başlığı şöyleydi: "Tavadaki iki dakikanın sarımsağın tüm sağlık yararlarını yok ettiğini biliyor muydunuz?"
Beslenme uzmanı, sarımsağa ısı uygulandığında, içindeki en aktif bileşen olan allisin'in neredeyse tamamen etkisiz hale geldiğini ve böylece sarımsağın sağlığa olan faydalarını azalttığını açıklamaya devam etti.
Sonra ekledi: "O zaman istediğiniz kadar kızartabilir, soteleyebilir, pişirebilirsiniz. Bunun sonucunda yine de tüm ilacınızı alabilirsiniz."
SARIMSAK YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜR
İnme ve kalp krizi, dünya çapında en önemli sağlık sorunlarından ikisidir. Yüksek tansiyon, kalp hastalığı için önemli bir risk faktörüdür.