Egzama, toplumun büyük bölümünde görülen ve kesin bir tedavisi olmamasına rağmen doğru yaşam şekliyle önemli ölçüde azaltılabilen bir rahatsızlık. Son yapılan araştırmalar, egzamayı tetikleyen faktörlerle ilişkili yeni veriler ortaya koydu. İşte bir gram bile fazla tüketildiğinde egzama riskini katbekat artıran o gıda…
San Francisco'daki Kaliforniya Üniversitesi'ndeki (UCSF) araştırmacılara göre, yüksek sodyumlu bir diyet egzama riskini artırabilir.
Araştırmacılar, günde yalnızca bir gram fazladan sodyum yemenin bile egzama olasılığını %22 oranında artırdığını buldu.
Egzama kuru ve kaşıntılı cilde neden olan kronik bir hastalıktır. Atopik dermatit olarak da bilinen bu durum en yaygın cilt rahatsızlıklarından biridir.