Araştırmacılar, bazı çikolatalı tatlıların DNA'nıza zarar verebilecek ve kansere neden olabilecek tehlikeli kimyasallar içerebileceği konusunda uyarıyor. Çok sevdiğimiz bu atıştırmalıkların nasıl kansere sebep oldukları ise oldukça ilginç bir gerçeği barındırıyor. İşte ayrıntılar…
Bilim insanları krep, waffle ve kek gibi popüler yiyeceklerin, üretim süreci sırasında yüksek düzeyde kanserojen madde açığa çıkardığını buldu.
Bu bileşikler, kakao çekirdekleri kavrulduğunda, tatlılara hazırlama sırasında çikolatamsı tat vermelerine yardımcı olmak için kullanılıyor.
Araştırmacılar, bunların ürünlere kasıtlı olarak eklenen içerikler olmadığı için tespit edilemeyecekleri konusunda uyarıyorlar.
Belçika'daki Louvain Biyomoleküler Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden (IBST) araştırmacılar, α,β-doymamış karboniller adı verilen moleküllerin, kakao çekirdeklerinin kavrulması sırasında ve kakao yağının eklenmesinden sonra oluştuğuna dair bildirimde bulundu.