Çörek otu yiyecekleri süslemenin yanı sıra sağlığa faydalarıyla da öne çıkar. Hızlı bir şekilde yağ yakarak kilo vermekten bağışıklık sistemindeki sorunları gidermeye kadar yardımcı olur.
Gün içerisinde iki kase yoğurdun içerisine bir tatlı kaşığı kadar dövülmüş çörek otu ekleyip tüketmek, yağları yakmaya yardımcı olur. Çörek otu ve yoğurt karışımını tüketmek, iştahın kesilmesine yardımcı olur ve fazla yemek yemenin önüne geçerek sağlıklı bir şekilde zayıflamayı destekler.
Çörek otu ve yoğurt karışımını, sabahları aç karnına ve yatmadan önce tüketmek yağ yakımı etkisini daha da arttırır, sindirimi kolaylaştırır. Bu karışımı düzenli olarak tüketmek, 15 günde hızlı bir şekilde yağları yakarak kilo vermeye yardımcı olur.
Çörek otu ve yoğurt karışımına zencefil ekleyerek de zayıflamak için kür oluşturabilirsiniz.
Bu kür için ilk olarak 1 yemek kaşığı yağsız yoğurda, 1 çay kaşığı çörek otu ve 1 çay kaşığı kadar zencefil ekleyip karıştırın. Ardından 30 dakika boyunca bekletip tüketebilirsiniz.
Çörek otunun içeriğindeki antioksidanlar, vücuttaki toksinleri uzak tutarak kilo vermeye destek olur. Yoğurdun içerisindeki kalsiyum ise yağ yakımını hızlandırarak kilo verme sürecini hızlandırır. Bu iki şifalı besinin bir araya gelerek oluşturduğu bu karışım ise yağları adeta cayır cayır yakmayı sağlayarak kolay bir şekilde kilo vermeyi sağlayacak.
Yoğurdun içerisinde potasyum, iyot, çinko, fosfor, A, B, E vitaminleri bulunur. Yoğurt, yüksek derecede protein içerir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi oluşturur ve sağlıklı bir şekilde kilo yönetimine yardımcı olur. Vücut kasları için destekleyici niteliktedir, hipertansiyona, kalp ve damar hastalıklara karşı korur. Sindirim sistemi ile bağırsak florası için yararlıdır.
Yoğurt içeriği sayesinde kan kolesterol seviyesinin düşmesine destek olur böylece yüksek kolesterol ve yüksek tansiyona karşı koruyabilir. Probiyotikleri sayesinde ciltteki nemi arttırabilir, kırışıklıkların derinliklerini azaltmaya yardımcı olabilir ve cildin parlak görünmesini sağlayabilir.
Çörek otu; bol miktarda karbonhidrat, yağ ve protein içerir. A, B1, B2, B3, B6, B9 ve C vitaminlerini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, sodyum, manganez, demir, çinko gibi vitamin ve mineralleri barındırır.
Çörek otunun tohumunun taneleri, tansiyonun düzenlenmesinde, yağ metabolizması üzerine olan etkisiyle kan lipid seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Yapılan çalışmalara göre, kötü kolesterol ve total kolesterol seviyelerini önemli oranda azalttığı gözlemlenmiştir.
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine destek olur. Ülsere neden olan helikobakter pilori isimli enfeksiyonuna karşı yararlı olabilir.
Çörek otu; kan şekerini dengeler, obeziteyi engeller. Metabolizmayı hızlandırır, bağırsakların düzgün bir biçimde çalışmasında etkilidir.
Sedef, egzama ve akne gibi cilt rahatsızlıklarının iyileştirilmesine yardımcı olur. Diyabet, saman nezlesi, astım gibi hastalıkların giderilmesinde etkilidir.
UYARI: Hassasiyeti olanların, alerjisi olan kişilerin ve hamilelerin tüketmesi tavsiye edilmez. Diyetinize dahil etmeden önce doktorunuzdan onay almanız gerekmektedir.