YAŞLANMAYI DURDURUR
Yüksek miktarda antioksidan içeren sumak, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı önler. Bu durum, yaşlanma sürecini yavaşlatır, bazı kronik hastalıkların riskini azaltır.
VÜCUTTAKİ İLTİHAPLANMAYI BİTİRİR
Sumak, içeriğinde bulunan bileşikler sayesinde anti-inflamatuar etki gösterir. Bu özelliğiyle vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.
HASTALIKLARA KARŞI DİRENCİ ARTIRIR
Sumak, C vitamini açısından zengindir. C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunabilir ve hastalıklara karşı direnci artırır.
METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR
Sumak, sindirim sistemine olumlu etkiler yapar ve sindirim süreçlerini destekler. Bu da metabolizmayı düzenlemeye yardımcı olabilir.
KALP SAĞLIĞI RİSKİNİ AZALTIR
Sumak, içeriğinde bulunan bazı bileşiklerle kalp sağlığını destekleyebilir. Özellikle antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri, kalp hastalığı riskini azaltmada etkili olur.
KANSER HÜCRESİNİN BÜYÜMESİNİ ENGELLER
Bazı çalışmalar, sumakta bulunan bazı bileşiklerin kanser hücrelerinin büyümesini engellemede etkili olabileceğini göstermektedir.
KOLESTEROL DENGESİNİ AYARLAR
Sumak, bazı araştırmalara göre kolesterol düzeylerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Bu da kalp sağlığı açısından olumlu bir etki yaratabilir.
KALBİ GENÇLEŞTİRİR
Sumak, yoğurtla birlikte tüketildiğinde adeta doğal ilaç etkisi gösteriyor ve kalp damar tıkanıklığını önlüyor. Bu sayede kalbi gençleştiriyor.